Tuesday, August 10, 2010

Our 1st Sahur..

First skali, aku nak ucapkan Selamat Menjalani Ibadah Puasa buat semua rakan2 ku. Semoga bulan Ramadhan kali ni membawa berkat pada semua. This is my 2nd year as a wife sambut ramadhan bersama Hubby tersayang :-) Rutinnya, Setiap malam, aku akan fikir juadah apa untuk kami berdua nak santap waktu bersahur. Yang pastinya, lauk yg simple dan cepat nak masak. Hehehe :-)

Aku ni baru jerk siap masak & preparekan few dishes untuk sahur esok..


Tahun ni nak try sahur ngan Beras Faiza Herba Ponni Taj Mahal. Beras ni aku beli masa MIHAS bulan Jun ari tu. Nak masak beras ni perlukan banyak air dari sukatan biasa (1 pot + 3 pot air). Tekstur memang mantop.. Beras ni sesuai la untuk jaga kesihatan sebab kurang kanji. Hehehe


Sambal Udang is ready for sahur :-)


Kacang buncis, carrot & jagung dah siap2 potong. Esok pagi2, buat Kacang Buncis Goreng Telur.. Yummyyy..


Esok goreng ayam dengan Rempah Goreng Serbaguna ni. 1st time nak try. Hopefully sodap!


Taraaa!! Bangun kul 4.15 pagi untuk persiapan sahur. Hehe

No comments:

Post a Comment